16 jan 2022
We mogen weer sporten!

Tot grote vreugde van het bestuur werd tijdens de persconferentie op 14 januari 2022 bekend gemaakt dat er vanaf 15 januari weer binnen en buiten gesport mag worden. Doordat de trainers in de startblokken stonden konden onze trainingen meteen op zaterdag hervat worden. Graag verwelkomen wij jullie weer op één van onze trainingen.

19 dec 2021
Alle activiteiten gestaakt

In navolging van het nieuwe advies zijn nu na de binnen trainingen ook al onze buiten trainingen gestaakt.
Wij volgen het nieuws op de voet en zodra er weer versoepelingen mogelijk zijn, zullen de trainingen opgestart worden.

4 dec 2021
Sinterklaas en trainingswijziging.

De Goedheiligman heeft ons dit jaar niet vergeten. Maar wat is hij een wijs man! Met vooruitziende blik verscheen hij tot ieders verbazing al heel vroeg op de SneeuwFit trainingen. Een paar dagen later moesten deze trainingen stilgelegd worden in verband met het aanscherpen van de coronamaatregelen. De Power Walking is om deze reden voorlopig verschoven naar de woensdagmiddag. De overige trainingen kunnen gelukkig normaal doorgaan.

26 nov 2021
Afgelasten Glühwein-/Oliebollenparty

Door aanscherping van de coronamaatregelen heeft de activiteitencommissie met pijn in het hart moeten besluiten de Glühwein-/Oliebollenparty ook dit jaar niet door te laten gaan.

30 okt 2021
Glühwein-/Oliebollenparty

Nu het weer kan en mag was de activiteitencommissie er als de kippen bij een nieuwe start te maken. Dit doen ze met de overbekende Glühwein-/Oliebollenparty op zaterdag 11 december 2021.

10 okt 2021
SneeuwFit trainingen vol!

Dit jaar hebben zich veel nieuwe leden aangemeld voor SneeuwFit, waardoor de beide trainingen op de maandagavond vol zijn.
Wilt u fit blijven of aan uw conditie werken, lees dan verder!

6 okt 2021
Uitslag GoFit Coopertest.

Als afsluiting van het zomerseizoen hebben de GoFitters een Coopertest gelopen.

5 sep 2021
Winterseizoen 2021-2022 binnenkort van start.

De zomer loopt op zijn eind en dus gaan wij ons klaarmaken voor de winter.
Bekijk ons aanbod en kies een sport om fit mee te blijven.

7 jun 2021
Kennismakingstrainingen

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en er weer in grotere groepen gesport mag worden dagen wij u uit een sport te kiezen om lekker actief bezig te gaan en aan de conditie te werken.

19 apr 2021
We mogen weer van start!

Wij zijn heel blij te kunnen melden dat na overleg met de gemeente Zoetermeer het bestuur toestemming heeft gekregen de buiten trainingen te hervatten.

11 feb 2021
Alle activiteiten gestaakt.

In navolging van het algemene advies zijn alle sportieve en culturele activiteiten (binnen en buiten) nog steeds gestaakt.
De coronamaatregelen zullen bepalen of wij de zomertrainingen weer kunnen opstarten.

14 okt 2020
coronavirus
Alle activiteiten gestaakt

In navolging van het algemene advies zijn ook bij ons alle sportieve en culturele activiteiten (binnen en buiten) gestaakt tot nader order.

5 mei 2020
PowerWalking
Power Walking in Coronatijd

Je zou kunnen zeggen, dat zij een soort LAT-relatie hebben: Living Apart Together; alleen, maar toch ook samen. Onze minister-president zei het al: “Samen gaan wij het virus te lijf en verslaan!” En de powerwalkers doen het samen. Alleen, maar toch ook samen. Hoe dan?

1 jan 2020
Kennismakingstrainingen

UPDATE 12/03/2020: Tot nader order zijn de trainingen opgeschort als gevolg van de Corona-dreiging.

Het is ook dit najaar weer mogelijk om vrijblijvend een aantal keren te komen kennis maken met de trainingen die onze vereniging geeft. In de rubriek "Sporten" staat een overzicht van de trainingen SneeuwFit, GoFit, NordicFit en Power Walken en de tijdstippen waarop deze trainingen gegeven worden. U bent van harte welkom, wel graag een mailtje naar trainingen@skizoetermeer.nl. Dan kunnen wij rekening houden met uw komst!

19 dec 2019
Bezoek Wethouder Ter Laak
Blij met sportief bezoek Wethouder Ter Laak

Onlangs verscheen dit artikel in het Streekblad dat wij met toestemming van wethouder Ingeborg ter Laak mogen overnemen.

"Het maakt niet uit hoe fit je bent, bewegen kan op elk niveau bij de SkiClub Zoetermeer e.o. Iedereen kan dus meedoen. Heerlijk om lekker buiten in beweging te zijn én ondertussen een goed gesprek te voeren", vertelde de wethouder na haar bezoek op 7 december jongstleden.

14 dec 2019
Gluhwein
Warme Oliebollen- en Glühweinparty

Wat een gezellige bijeenkomst was het wederom in buurthuis 't Anker van de Waterbuurtvereniging. Na een fris uur GoFit of NordicFit trainen in het Westerpark smaakte de warme chocolademelk, koffie, thee of glühwein als vanouds. Daarbij pasten de verse oliebollen van Jongerius Bakker perfect; wat een warme manier om het jaar sportief uit te luiden was het weer. Dank aan allen die dit gezellig samenzijn mogelijk maakten. Op naar een gezond, sportief en saamhorig 2020!

7 dec 2019
Bezoek_mevrouw_Ter_Laak
Bezoek wethouder Ter Laak groot succes

Zaterdag 7 december liep mevrouw Ingeborg ter Laak (wethouder Sport, Zorg en Welzijn) mee met NordicFit. Dit was in het kader van de maand van de wintersport. De gemeente Zoetermeer besteedt gedurende 2019 iedere maand aandacht aan een andere, minder bekende sport. In december was dat de wintersport en zo kwam mevrouw Ter Laak bij ons terecht.

Zij bleek een fervent hardloopster die het nordic walken gemakkelijk afging. Na een fris uur trainen in het Westerpark dronk mevrouw Ter Laak een kopje koffie mee. Zij ontving een sportbidon als aandenken.

5 dec 2019
Bidon_SkiClub
Jubilieum-Sint deelt uit

Van de Jubilieum-Sint ontvingen velen dit jaar een prachtig gedicht en een heel toepasselijk, sportief cadeau: dank u Sinterklaasje!

Benieuwd naar het knappe gedicht? Lees verder....

5 nov 2019
PowerWalking_gestart
Trainingen Power Walking gestart

Onder leiding van Jan van der Vegt zijn de nieuwe trainingen Power Walking gestart. Wekelijks wordt op woensdagavond anderhalf uur gelopen vanuit Bowling & Recreatiecentrum Westerpark te Zoetermeer. De deelnemers zijn inmiddels allen voorzien van heldere verlichting, want het is in deze wintermaanden al helemaal donker bij de aanvang van de training om 19:30 u

Ook zin om mee te lopen? Er is nog plek in deze groep snelle wandelaars! Stuur een mail aan trainingen@skizoetermeer.nl dan weten we van je komst.

6 okt 2019
Najaarsloop_2019
Najaarsloop – records gelopen

Een week na de wisseling van het zomer- en winterseizoen werd door de Activiteitencommissie de traditionele Najaarsloop georganiseerd. Als standplaats gold buurthuis 't Anker' van de Waterbuurtvereniging, gelegen middenin wijk 15 (Meerzicht). Van daaruit vertrok de groep gezamenlijk richting Westerpark alwaar het startsein werd gegeven voor de 3, 6 of 9 km.

Meer dan 35 deelnemers liepen een mooie route door de zuidoostkant van het Westerpark. Tegelijkertijd leerde Hans de beginselen van nordic walking aan een aantal nieuwe leden.

12 jul 2019
Grillmasters
Heerlijke Jubileum Zomer BBQ

Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum organiseerde de activiteitencommissie een heerlijke BBQ mét prijzen voor de 3 grillmasters!

26 mei 2019
Vaartocht_De_Meervaarder
Prachtige jubileumtocht met Meervaarder

Ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum werd zaterdag 25 mei een vaartocht met De Meervaarder gemaakt vanaf geitenboerderij 't Geertje tot De Vlietlanden en weer terug.

3 apr 2019
jubileumkaars
Feestelijke start 15-jarig jubileumjaar

SkiClub Zoetermeer bestaat 15 jaar! Als start van een mooi jubileumjaar werd de traditionele seizoenswissel feestelijk aangekleed met koffie en jubileumgebak. Na de gebruikelijk GoFit en NordicFit trainingen kon men in Buurthuis 't Anker van koffie, thee en het lekkers genieten.

11 feb 2019
Verrassende winterwandeling Wassenaarse Slag

Onder een lichte motregen liepen ruim 20 leden een mooi NordicFit of GoFit parcours. Het bos van de duinen bij Wassenaarse Slag bleek danig onder handen genomen, maar ook even afwisselend als altijd; onderweg werd zelfs een ree gespot! Als beloning wachtte ons een lekker pannenkoekenmenu bij Pannenkoekenhuis Storm van 's-Gravesande; dank aan de trainers en de Activiteitencommissie!

15 dec 2018
Oliebollen en gluhweinparty
Oliebollen- en Glühweinparty warm succes

De nieuwe Activiteitencommissie heeft de traditionele eindejaarstraining tot een warm succes gemaakt. Vanuit het comfortabele buurthuis 't Anker van de Waterbuurtvereniging startten de GoFit en de NordicFit groepen voor een frisse buitentraining. Na een uur intensief sporten in het altijd mooie Westerpark smaakte de warme chocolademelk, koffie, thee of glühwein naar origineel recept van Wimke als vanouds. Daarbij pasten de verse oliebollen van Jongerius Bakker perfect. Dank aan allen die dit gezellig samenzijn mogelijk maakten. Op naar een gezond, sportief en saamhorig 2019!

7 dec 2018
Nordicwalking in Mayschoss
Nordicwalking weekend in Mayschoss

Na een viertal jaren is de noricwalkinggroep weer eens voor een lang weekend neergestreken in hotel “Jägerstübchen” in Mayschoss. Van 30 november tot 3 december zijn er mooie tochten gemaakt langs de Ahr, naar Rech en werd er zelfs naar Saffenburg geklommen. Het is een heerlijk weekend geweest met geweldig wandelweer. Onze grote dank gaat uit naar Greet die garant stond de organisatie van dit fantastische weekend en we kijken al vol spanning uit naar het weekend in het voorjaar 2019.

30 nov 2018
Sinterklaas bij SkiClub Zoetermeer

De Activiteitencommissie heeft namens Sinterklaas alle sporters deze week verblijdt met een heerlijke chocoladeletter voorzien van een sportief gedicht.

11 nov 2018
Klaverbladloop: onze winnaars!

Een vijftal leden trotseerde weer - en vooral wind - tijdens de Klaverbladloop bij Ilion. Op de 5 en op de 10 km werden persoonlijke records geëvenaard. Een mooi schouwspel. Deze GoFit leden kunnen trots zijn op hun prestatie.

30 sep 2018
deelnemers nordicfit en gofit
Uitslagen Najaarsloop 2018

Terug van weggeweest en een groot succes gezien de opkomst! Op een nieuwe locatie organiseerde de nieuwe Activiteitencommissie zaterdag 29 september een traditioneel evenement: de Najaarsloop. De Activiteitencommissie had als locatie gekozen voor het buurthuis "'t Anker" van de Waterbuurtvereniging, gevestigd aan het Schuitwater te Zoetermeer. Van daaruit vertrok de groep gezamenlijk richting Westerpark alwaar het startsein werd gegeven voor 3, 6 of 9 km.

26 mrt 2018
Grote opkomst bij afsluiting winterseizoen

Ter afsluiting van het winterseizoen 2017-2018 werd er een algemene koffie-ochtend in Bowling- en Recreatiecentrum Westerpark gehouden. Met een goede kop koffie of thee en een heerlijk stuk zelfgebakken taart werd er gezellig na gekletst en vooruit gekeken naar het zomerseizoen dat inmiddels van start is gegaan. Inschrijven kan nog steeds, zie de rubriek "Sporten".

14 feb 2018
Frisse winterwandeling in Meyendel

Ruim 30 leden en introducés liepen zondag 11 februari mee in Meyendel. De NordicFit volgde een afwissselend parcours door het duingebied terwijl de GoFit zich op menig heuveltje in het zweet liep. Na afloop genoot een ieder van een hartige of zoete beloning bij pannenkoekhuis Storm van 's-Gravesande.

1 jan 2018
Kennismaken het hele jaar mogelijk

Gedurende het hele jaar kan een aantal keer vrijblijvend kennis worden gemaakt met de trainingen die onze vereniging geeft. In de rubriek "Sporten" staat een overzicht van de trainingen SneeuwFit, GoFit en NordicFit en de tijdstippen waarop deze trainingen gegeven worden. U bent van harte welkom, wel graag een mailtje naar trainingen@skizoetermeer.nl. Dan kunnen wij rekening houden met uw komst!

20 dec 2017
Oliebollen- en Glühweinparty geslaagd

Dankzij de onovertroffen glühwein van ons aller Wimke en de heerlijke oliebollen van bakker Jongerius was de oliebollenparty dit jaar weer zeer geslaagd!

Uiteraard werd er eerst stevig gesport. Een aantal geblesseerde leden sloot na afloop van de training aan en gezamenlijk luidden wij het oude jaar uit.

19 nov 2017
Spontane donatie

Totaal onverwachts ontving de voorzitter, Mila Sistermans, uit handen van Willy van Toorn een totaal gereviseerde vlag van de Nederlandse Ski Vereniging. Willy zorgde ervoor dat er alle vier de hoeken van de vlag door zeilmakerij Firma Moers werden verstevigd en tegelijkertijd liet Willy er mooie gaten in maken opdat de vlag gemakkelijker opgehangen kan worden. "Het was geen doen de vlag op onze stempelpost voor de Geuzendag bij Happy Moose op te hangen; met plakband krijg je de vlag nooit netjes recht gespannen en nu wel" - zo lichtte Willy haar spontane verbetering toe.

2 nov 2017
Stichting Happy Days blij verrast

Door de deelnemende verenigingen is een bedrag van € 1.628,- opgehaald voor het goede doel van de Geuzendag 2017. Jessica Rog nam de cheque in ontvangst namens de Stichting Happy Days uit handen van René van der Spek, voorzitter van de Geuzendag. Jessica bedankte alle deelnemers met de woorden "Wat hebben jullie een mooi evenement neergezet 24 september 2017. Wij willen jullie hartelijk bedanken dat jullie Happy Days als goed doel hebben omarmd en zijn heel blij met dit bedrag. Hierdoor kunnen 8 kinderen mee op kamp deze zomer. Namens alle vrijwilligers en natuurlijk ook namens alle kinderen die straks met ons mee kunnen: enorm bedankt!"

30 okt 2017
Nordic walking reis naar Westfeld

Vanaf 26 oktober tot 29 oktober 2017 was de groep Nordicers wederom te gast bij het inmiddels vertrouwde adres Hotel Bischof in Westfeld vlak bij Winterberg. De groep bestond dit keer uit 17 deelnemers.

De wandelingen werden door Hans, Greet en Marius grondig voorbereid en voerden over stijgende en dalende wandelpaden. Tussendoor lunchten we in steeds wisselende gelegenheden waarbij ook de niet-wandelaars aanschoven. Na thuiskomst werden de wandelingen verder geëvalueerd waarna werd gedineerd.

Al met al weer een sportief en vooral gezellige reis.

24 sep 2017
Eerste Geuzennordicwalking een feit

Met zo’n 15 vrijwilligers was de SkiClub Zoetermeer vanaf 9 u in touw voor de eerste editie van het Geuzennordicwalking. Wat een bijzondere dag!

Er werden ontelbare folders uitgedeeld, inschrijvingen vastgelegd, eindeloos veel peilen uitgezet én weer opgehaald en met tomeloos enthousiasme Nordic- en SneeuwFit clinics gegeven in de Dorpsstraat. Uiteindelijk liepen er 30 deelnemers mee verdeeld over de twee routes van 12 en 5 km, waarvan zo’n 60% van buiten de vereniging. Via de gezellige rust- en stempelpost bij Happy Moose bereikte iedereen voldaan en verrast over zoveel groen in Zoetermeer weer de finish.

18 sep 2017
Deelnameformulier Geuzen nordic walking

Voor het Geuzen nordic walken is een apart deelnameformulier ontwikkeld.

Om zondag 24 september sneller van start te gaan, kun je alvast het deelnameformulier downloaden, afdrukken en ingevuld meenemen. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Graag gepast en contant betalen.

9 jul 2017
Folder GeuzenNordicWalking is klaar

Dankzij het harde werk van onze vormgeefster en van onze drukker is de Geuzen Nordic Walking folder nu beschikbaar. Klik hier voor een digitaal exemplaar of vraag een aantal gedrukte exemplaren op via info@skizoetermeer.nl .

29 jun 2017
NSkiV ook sponsor goede doel Geuzendag

Ook de Nederlandse Ski Vereniging sponsort onze activiteiten tijdens de Geuzendag en levert hiermee een mooie bijdrage aan de Stichting Happy Days.

Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in sponsoring kunnen contact opnemen met ons. Wij hopen uiteraard dat we voor dit goede doel nog veel meer sponsoren kunnen vinden. Stuur een mail aan info@skizoetermeer.nl en ontvang ons sponsorvoorstel.

12 jun 2017
TravelSafe sponsort goede doel Geuzendag

Ten behoeve van het goede doel de Stichting Happy Days worden onze activiteiten tijdens de Geuzendag gesponsord door TravelSafe. TrafelSafe heeft een uitgebreid assortiment om gezondheidsrisico’s tot een minimum te beperken tijdens de vakantie.

Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn kunnen met ons contact opnemen. Wij hopen uiteraard dat we voor dit goede doel nog veel meer sponsoren kunnen vinden. Stuur een mail aan info@skizoetermeer.nl en ontvang het sponsorvoorstel.

1 jun 2017
SkiClub Zoetermeer doet mee met de Geuzendag

De SkiClub Zoetermeer e.o. doet dit jaar voor het eerst mee met de Geuzendag. Als nieuwkomer bij dit mooie evenement organiseert onze NordicFit afdeling twee nordic walking routes van ongeveer 5 en ongeveer 12 km. Op de Geuzendag geven wij 3 clinics: Nordic Walking en Sneeuwfit.

28 mei 2017
Geslaagde Nordic-week in Prümzurlay

Een bekende plek, maar weer een heel nieuw parcours verkende de groep nordiccers dit voorjaar in Prümzurlay (D).

15 mei 2017
Nieuwe clubkleding is binnen

Ruim 60 leden hebben één of meerdere kledingstukken besteld. Dat is een mooi aantal, het zal een leuk gezicht zijn om straks zoveel mensen in dezelfde kleding te zien sporten. Deze GoFitters trokken hun nieuwe shirts gelijk aan en trainden er heerlijk in.

23 apr 2017
Geuzen Proefwandeling Nordic Walking geslaagd

Op een zondag in april bij prachtig zonnig wandelweer liep een stel enthousiaste leden bij wijze van proef een van de twee Nordic Walking routes die door de SkiClub Zoetermeer e.o. aangeboden gaan worden tijdens de Geuzendag op 24 september a.s.

7 apr 2017
Rondleiding orchideeënkwekerij Ter Laak een succes

Een groep van 23 mensen kwam vrijdag 7 april naar de orchideeënkwekerij “Ter Laak” in Wateringen voor een rondleiding.

30 mrt 2017
Opening zomerseizoen met twee clinics

Op 27 en 29 maart stond er bij de opening van het zomerseizoen een speciale techniektraining voor zowel NordicFitters als GoFitters op het programma. Deze trainingen werden gegeven door 2 ervaren trainers.

12 feb 2017
Witte winterwandeling

We hadden het niet mooier kunnen hebben: een prachtig witte wereld wachtte ons in de duinen achter de Wassenaarse Slag zondag 12 februari. Bijna 30 leden namen deel aan deze speciale winterse training.

17 dec 2016
Glühwein- en Oliebollenparty

Ter afsluiting van 2016 werden er oliebollen uitgedeeld na afloop van de frisse zaterdagochtendtraining waarbij ook veel SneeuwFitters aanwezig waren. Dit alles omlijst met onvervalste wintersportmuziek. Gelukkig ontbrak ook de speciale glühwein van een van onze leden niet en natuurlijk was er koffie, thee en warme chocolademelk.

3 dec 2016
Sinterklaas bij Skiclub Zoetermeer

In de week voor 5 december werden er echte chocoladeletters uitgedeeld bij de trainingen. Deze kleine 5-december attentie viel goed in de smaak.

17 nov 2016
Nordic walkers op stap in Sauerland

Van 17 november tot 20 november had een stel enthousiaste nordic walkers van onze vereniging een aantal heerlijke dagen in het Sauerland. Een comfortabel hotel in een prachtige omgeving en natuurlijk die 19 gezellige mensen hebben deze dagen tot een succes gemaakt. Met dank aan Hans van der Gronden voor de geweldige organisatie. Op onze Facebook-site staan meer foto's van deze reis.

29 okt 2016
Training Buytenpark

Ter afwisseling van het Westerpark werd de GoFit training vandaag in het prachtige Buytenpark gehouden. Na een korte warming-up zette Paul ons aan het werk in de heuvels. Berg op - berg af; het leek wel droogskiën. Dat alles afgewisseld met de nodige interval-, arm-, en beenspieroefeningen.
Na een uur kwamen we voldaan bij de bowling terug: de koffie smaakte welverdiend!

24 sep 2016
Uitslagen Najaarsloop 2016

Wat een goed evenement, de najaarsloop dit jaar! Het weer zat mee, de startlocatie lag lekker in het zonnetje en de organisatie door onze activiteitencommissie in combinatie met de trainers liep weer heel soepel!

13 mei 2016
Clinic “natuurlijk hardlopen” gehouden

Maandagavond 9 mei was er voor alle GoFitters een clinic over natuurlijk hardlopen. Deze clinic werd gegeven door barefootrunner Ivo van Tol. Met veel deskundigheid vertelde hij over de voordelen van het lopen op deze speciale schoenen en het gunstige effect hiervan op het lichaam.

Na afloop werden er onder het genot van een kopje koffie diverse schoenen gepast waarbij opviel dat de kleur en het uiterlijk van de schoenen toch ook belangrijk waren voor onze vrouwelijke GoFitters.

7 mrt 2016
Nordic trainers KWBN-lid

De nordic walking trainers (vlnr) Erik Lodder, Jan van der Vegt en Hans van den Gronden hebben een licentie gekregen van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Dit is een actieve bond. De licentie geeft leuke mogelijkheden voor bijscholing. Op 9 april gaan ze in een bijscholing voor ons al nieuwe ideeën opdoen.

1 jan 2016
Voortaan ook wandeltochten in Zuid-Holland in de agenda

Vanaf heden zullen in de agenda ook wandeltochten in Zuid-Holland worden opgenomen. De wandeltochten worden niet door SkiClub Zoetermeer georganiseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de organisatie.

25 okt 2015
Uitslagen Najaarsloop 2015

Het was een prachtige ochtend! Zowel wat betreft het weer, de gezelligheid maar zeker ook de organisatie door onze activiteitencommissie in combinatie met de trainers. Dank!