NordicFit – wat is dit precies?

NordicFit bij SkiClub Zoetermeer, dat is lekker in de natuur met een leuke groep mensen trainen in de vorm van nordic walking. Nordic walking is van oorsprong een trainingsvorm in de langlaufsport, die is komen overwaaien uit Scandinavië. In Nederland staat het bekend als een wandeltechniek waarbij je, mits goed uitgevoerd, bijna alle spieren van je lichaam gebruikt. Doordat wandelen gecombineerd wordt met lenigheids- en krachtoefeningen helpt het je conditie op te bouwen of te verbeteren en stimuleert het ook nog eens de vetverbranding. Daarom noemen wij het NordicFit.

Wij beschikken over meerdere trainers, waardoor we op drie verschillende inspanningsniveaus de NordicFit trainingen kunnen aanbieden. Je kunt zelf bij iedere training weer kiezen welke uitdaging je aan wil gaan. Ga je er helemaal voor door op hoog tempo te lopen met onderweg verschillende uitdagende oefeningen, wil je het iets minder inspannend houden of zelfs rustig aan doen? De keuze is geheel aan jou.

Jong of oud, dat maakt voor NordicFit niet uit. Iedereen kan deze sport beoefenen, want bij NordicFit staan conditieopbouw, natuurbeleving, recreatie en ontspanning centraal. Aan de beginnende wandelaar bieden wij een cursus voor leren van de basistechniek aan.

Naast het sportieve gedeelte hechten wij ook veel waarde aan de sociale contacten. Na de training wordt er onder het genot van een kop koffie nog even gezellig nagepraat.

Kortom met NordicFit komt je hele lijf in beweging en je geest tot rust.

 

Sporters schrijven "NordicFit ... lopen met stokken door 'bejaarden'. Nee, zeker niet. Als 'benjamin' van de groep weet ik dat dat niet zo is.
Na mijn zwangerschap was ik op zoek naar een sport die ik buiten kon beoefenen. Na een proefles heb ik de basiscursus voor de techniek gevolgd, want nordic walking doe je niet zomaar heb ik ontdekt.

Nordic walking stamt af van de zomertraining voor crosscountry skiërs. Het is een actieve manier van lopen. Door het gebruik van de poles worden de spieren in de schouders, armen en rug extra gebruikt. Dus niet zomaar een rondje lopen in het Westerpark, maar werken aan mijn conditie en spieren. Ook de beruchte kipfilets . Het fijne bij SkiClub Zoetermeer is dat er in drie snelheid-niveau's gelopen wordt: voor ieder zijn eigen loopniveau.

Naast het werken aan mijn conditie, in de frisse buitenlucht, is het ook een hele leuke sociale club. Aan het einde van de training drinken we gezellig een kopje koffie of thee.

Kom gerust een keer meelopen, dan ben je vast net zo enthousiast als ik.

NordicFit is voor iedereen!"