Power Walking – wat is dit precies?

SkiClub Zoetermeer biedt Power Walking aan in aanvulling op de andere trainingen SneeuwFit, GoFit en NordicFit. Voor diegenen die intensief buiten bezig willen zijn, maar niet meer hardlopen, is Power Walking in het bijzonder geschikt. Je stapt stevig door, maar nooit zo snel dat je buiten adem raakt. Tempowisselingen zorgen ervoor dat je conditie opbouwt. Onderweg worden ook loopoefeningen gedaan.

Het programma wordt jaarrond aangeboden op woensdagavond. In de winter lopen we in het donker. Dan is het fijn dat je een lampje draagt voor de zichtbaarheid.

Deze trainingsvorm is ook voor niet wintersporters een perfecte manier om je conditie goed op peil te brengen of te houden.

Sporters schrijven Ruim 10 jaar neem ik al deel aan de wekelijkse trainingen van SkiClub Zoetermeer. Hardlopen lukt mij niet meer, gelukkig vind ik bij Power Walking weer de uitdaging die ik gewend ben.
Je loopt in anderhalf uur 9 km, die gemiddelde snelheid van 6 km per uur leek mij eerst heel hoog, maar valt achteraf best mee. Voor je het weet ben je alweer terug bij het verzamelpunt in het Westerpark.
Omdat je in de avond loopt is het in de winter wel donker tijdens de training. We dragen daarom allemaal lichtjes en een reflecterend vest want veiligheid staat voorop. Dat lopen in het donker heeft ook iets heel speciaals en lukt het de trainer iedere week weer om een route te vinden grotendeels verlicht is.
Gezond en fit, dat willen we allemaal zijn én blijven.
Loop een keertje mee en word net zo enthousiast als ik. Tot heel snel in het Westerpark!